Pogoji poslovanja

Dostava

Vsi izdelki so odpremljeni v roku treh delovni dni od prejema naročila.
Dostavo opravi podjetje GLS. Kupec lahko prevzame blago na kateremkoli naslovu znotraj Republike Slovenije, na paketomatu ali pa na naslovu parcel shopa.
Kupec, ki je ob nakupu oddal svoj e-mail naslov, je avtomatsko vključen v sistem FDS, kar pomeni, da bo na svoj elektronski naslov obveščen o predvidenem času dostave.
Kupec naročeno blago lahko plača v gotovini (strošek nakupa je končna cena) ali pa z bančno kartico (strošku nakupa se doda strošek BA provizije, ki jo zaračuna GLS).
Kupec s podpisom prezema nepoškodovan paket. Če je paket vidno poškodovan, mora kupec zavrniti dostavo. Kupcu bo poslan nov paket.
Največja dovoljena masa paketa je 45 kg. Kurirska služba je dolžna paket dostaviti do zvonca oziroma vhodnih vrat. V primeru dostave v stanovanjski blok, kurir ni dolžan prinesti paketa do stanovanja.
Vsak verbalni ali fizični napad na kurirja službe GLS bo prijavljen Policiji.

Pogoji nakupa

Izdelke v spletni trgovini je možno plačati po povzetju (gotovina ali plačilna kartica) ali pa preko predplačila na tekoči račun podjetja.
Če je izdelek na zalogi in je bilo naročilo prejeto do 15.00 ure bo izdelek odpremljen naslednji delovni dan. Maksimalni rok za odpremo blaga na zalogi je 3 delovne dni. Za izdelek, ki ga kupec želi plačati po predračunu, je dobavni rok 3 delovne dni od prejetega nakazila.
Če blago ni na zalogi se kupca obvesti in se mu ponudi možnost rezervacije izdelka.
Proračunskim uporabnikom se za plačilo izda e-račun. Odprema blaga je možna le z izdano naročilnico.
Pozor! Kupec, ki je uvrščen na črno listo dolžnikov (jfizična ali pravna oseba) lahko blago prejme le ob plačilu predračuna.

Odstop od pogodbe 

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov podjetju sporoči (e-naslov: info@caruk.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artikla (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je artikel, ki je bilo izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat. Odstop od pogodbe prav tako ni možen pri nakupu hrane za male živali, v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana.
Prejet artikel mora vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.